Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profilgrupp begär mer tid

Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp begär ytterligare tid för att göra en bedömning angående styckmordet på Norakvinnan Eva Magnusson.

Annons

Avsikten var att gruppen skulle lämna sin bedömning till mordutredarna i Örebro den här veckan.

-Men vi nu har fått besked att det inte blir så eftersom gruppen behöver mera tid. Bedömningen lämnas istället någon gång under nästa vecka, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Varför begär gruppen mera tid?-Det vet jag inte, vi har bara information om att de inte blir klara den här veckan.

Det finns ingen information om varför?-Nej.

Gruppen ska göra en bedömning av vilken typ av gärningsman som står bakom brottet.

Kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki har i en NA-intervju sagt att han är förvånad över att Örebropolisen begär profilgruppens hjälp mitt i en utredning där en person sitter häktad misstänkt för mord. Han framhöll i intervjun att det tyder på brister och oklarheter i polisens bevisning mot den misstänkte.

Jerzy Sarnecki menade att antingen vill polisen ha en bedömning av om misstankarna ska riktas mot en helt annan person eller också finns misstankar om en medgärningsman. Torbjörn Carlson säger att skälet till att hjälp begärs är att gruppen har kompetens som polisen vill använda sig av Gärningsmannaprofilgruppen består av kriminalpoliser, kriminaltekniker, rättsläkare, rättspsykiatriker och psykolog.

Ett stort förhör hålls på fredag med den häktade 51-åringen. Det blir det första stora förhöret med honom, tidigare har enbart kortare förhör hållits.

Mer läsning

Annons