Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot al-Qaidavärvningar

”Enade ! Står vi ! Från Närke till Aleppo !” Så löd ropen från dem som vill ge freden och det politiska samförståndet världen över en chans.

Annons
För Syrien. Zelal Demirbag och Evin Ciray tror och hoppas att konflikten i Syrien kan lösas på demokratisk väg.

En demonstration hölls på onsdagskvällen mot al-Qaidavärvningar i Örebro och kriget mot Syrien.

Demonstranterna gick från Skattetorget till Våghustorget under paroller som ”Nej till angreppskrig mot Syrien” ”Inte en man, inte en krona till al-Qaida”

Flera föreningar och partier hade gått samman för uppmärksamma kriget i Syrien, hur män från Örebro rekryteras till detta krig och hur terrorister, i islams namn, förtrycker minoriteter kurdiska Syrien. Demonstranterna ville speciellt belysa hur kvinnor och barn i Syrien förtrycks och våldtas.

Zelal Demirbag från Svensk kurdiskaföreningen tror och hoppas att det finns en politisk lösning. Att konflikten i Syrien, förtrycket i syriska Kurdistan och rekrytering av män från Örebro kan stoppas genom internationellt samarbete mellan demokratier.

- EU, USA och FN måste samarbeta för att hindra rekrytering av soldater till kriget. Samarbetet är nödvändigt för att fred ska kunna skapas. De män som rekryterades från Örebro kom till Syrien via Turkiet. Och här krävs det att Turkiet nu och framöver hindras från att släppa in blivande soldater, förklarade Zelal Demirbag.

Mer läsning

Annons