Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterade mot Migrationsverket

På förmiddagen i dag samlades flera män och kvinnor och deras barn vid Migrationsverket i Ladugårdsängen i Örebro för att protestera mot hur de blir behandlade i Sverige.

Annons

– Vi är mycket missnöjda med Migrationsverket. Vi är kristna som blir diskriminerade när vi söker uppehållstillstånd i Sverige. Vi vill inte att någon ska bli utvisad, sade Israel Adebayo som kom till Sverige från Nigeria.

Tar inte hänsyn

– På Migrationsverket tar man inte hänsyn till hur livet kan bli för oss om vi sänds tillbaka till våra länder. Det gäller inte bara i Örebro utan också i andra städer i Sverige. Sänds vi tillbaka riskerar vi att kastas i fängelse eller så bli vi dödade direkt. Vi genomför nu en fridsam och laglig demonstration, förklarade Israel Adebayo.

Han påtalade vidare att de som söker asyl har dokumentära bevis för att de löper risk att bli fängslade om de tvingas att återvända till sina hemländer.

Har pratat

Inger Francis, på Migrationsverket i Örebro:

– Jag har pratat med dem och det visade sig att de är asylsökande från Nigeria som upplever att Migrationsverket inte har lyssnat på deras skäl att få bosätta sig här.

– Jag informerade dem om att vi inte har någon asylenhet i Örebro men erbjöd mig att ta emot deras protester och vidarebefordra dessa till aktuell handläggare/chef för asyl, sade Inger Francis.

Mer läsning

Annons