Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken kom – till slut

Det blev nervöst på söndagsförmiddagen – Rosa Bandet-galan hade inte lockat många förköp av biljetterna. Men timman innan galan började, strömmade publiken in i Konserthuset i Örebro. 350-400 biljetter såldes totalt.

Annons
Ställer upp. Eva Eastwood, som presenterades som länets countrydrottning från Åsbro, har ställt upp flera gånger på Rosa Bandetgalorna i Örebro. På söndagskvällen var hon åter på plats på Konserthusets scen. Många artister ställde upp: Björn J: son Lindh, Cosmic Monkey and the masters of the universe, Björn Wallgren och generalerna, Oh Harry och flera körer.

– Skönt. Nu går vi med plus – det är det som är meningen, säger Lena Atterling från City Örebro, och pustar ut.

Lite trögt har det varit att få publik till årets Rosa Bandetgala. Therese Bergstedt, ordförande i länets bröstcancerförening Hilda, och Lena Atterling har ingen teori vad det kan bero på. Men de är ändå nöjda när galan ska starta och salongen – nästan – har fyllts.

– Programmet är så varierat, med väldigt blandad musik. Många lokala körer, kända artister och olika band, vi hoppas att det passar olika smaker, säger de innan de skyndar in i salongen.

Många av artisterna ställer upp gratis och de som tar ett gage har lagt sig på ett lågt pris. Konserthuset ställer upp gratis, med hela sitt hus och de som arbetar för kvällen. Samma sak gäller många medarrangörer. Det ekonomiska överskottet går till Nyckelfonden, stiftelsen för medicinsk forskning vid USÖ och till Bröstcancerföreningen Hilda.

Årets Rosa Bandetgala var den fjärde i Örebro. De första tre genomfördes 2006–2008. Det sista året, 2008, arrangerades galan tillsammans med länets prostataförening. Förra året blev det ingen gala. I år gick City Örebro in i arran-gemanget.

– Det är skönt, det är riktigt mycket arbete med galan, säger Lena Lundqvist från Bröstcancer-föreningen Hilda.

Hon var en av initiativtagarna till Örebros första Rosa Bandetgala, 2006. Då gick det fort. Idé gick till handling till färdig gala.

– Det är inte alla städer som har en riktig gala som vi. Två-tre kanske. Och så den stora i Göteborg, som tv-sändes i torsdags. Riktigt så stora är vi inte – ännu, säger Therese Bergstedt.

Överraskade. Riktigt långväga: Kören Coco Accademia Feniarco med sin dirigent Alessandro Cadario från Italien. De framförde lekfull och överraskande körsång. Flera lokala körer deltog också, och tillsammans bildade de en storkör med 250 sångare.

Mer läsning

Annons