Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rafael strider mot IS - är sponsrad

Örebroaren Rafael reste förra veckan för tredje gången till Syrien för att strida mot IS. Skillnaden denna gång är att han och hans två kamrater är sponsrade.

Annons

En trader, eller handlare på Stockholmsbörsen, har gått in med 100 000 kronor som ska användas till utrustning på plats. Det skriver Svenska dagbladet på nätet.

Rafael, som NA skrivit om tidigare, beskriver hur han och övriga män i gerilla verkar på plats:

– Soldaterna i gerillan slåss från hjärtat och det gör dem extra starka. Majoriteten av dem är kurder, men vi tar emot alla människor. När vi tar över en by lär vi människor att skydda sig, så att vi inte behöver vara där. Vi ger dem vapen och lär upp dem så att de kan bygga upp staden, säger han till SvD.

Tradern, som vill vara anonym, hoppas att fler ska hjälpa till och att man på detta sätt ska kunna hindra terroristerna från att ta över världen. Han säger att hans pengar lika gärna kan gå till hjälp i flyktingläger som till militär utrustning.

– Med tanke på att jag jobbat med trading hela mitt liv och tjänat bra pengar så jag klarar mig flera gånger om i mitt liv så donerar jag gärna mycket pengar till sådant här, säger han till SvD. (NA)

Mer läsning

Annons