Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånad kvinna nedsövd

(UPPDATERAD 13.30) Kvinnorna som rånades i sitt hem i Adolfsberg, i Örebro, på tisdagen vårdas på Universitetssjukhuset.
- Båda har skador, för en av kvinnorna har komplikationer tillstått till följd av chocken i samband med det som hänt. Hon ligger därför nedsövd, säger kommissarie Lars-Olof Lundh på länskriminalen.

Annons

Universitetssjukhuset meddelar i en kommuniké lämnad 13.30 att en av kvinnorna är kvar på intensivvårdsavdelningen för fortsatt vård. Tillståndet beskrivs som allvarligt men stabilt. Den andra kvinnan kommer under dagen att föras över från intensivvården till vårdavdelning.

Chockades

Lars-Olof Lundh på länskriminalen säger att båda kvinnorna, som är i 70-årsåldern, blev svårt chockade då rånarna tog sig in i deras hem.

Polisen ska under onsdagen tillsätta en särskild grupp för att jobba med utredningen om tisdagens grova rån mot kvinnorna, rånet mot en personbilsförare på Mosåsvägen, också på tisdagen, och det grova rånet mot en kvinna på Brunnsgärdet i Adolfsberg för en månad sedan.

Kvinnorna misshandladesDet var strax före 15.30 på tisdagen polisen larmades till Surbrunnsgränd i Adolfsberg efter att anhöriga larmat om rånet.

Okända män hade tagit sig in i fastigheten, exakt vad som sedan hänt är oklart. Men kvinnorna har utsatts för misshandel och rånats.

-Vi arbetar med att få klarhet i olika detaljer om händelseförloppet och kommer sedan att avgöra vilka uppgifter vi kan gå ut med utan att det skadar utredningsarbetet, säger Lars Olof Lundh.

Rån mot bilistPå tisdagseftermiddagen inträffade också ett rån mot en personbilsförare som åkte på Mosåsvägen, strax söder om Adolfsberg, och anmält att okända män stoppade honom och att han utsattes för misshandel och rån.

-Samma utredningsgrupp kommer att ha hand om den anmälan.

Männen trängde sig inFredagen 23 september rånades en 88-årig kvinna i sitt hem på Porla gränd i Adolfsberg. Det hade först ringt på dörren men kvinnan vågade inte öppna. Kort efteråt krossades glaset i altandörren och flera män trängde sig in i bostaden. Kvinnan knuffades omkull släpades in i sovrummet och ett sängöverkast slängdes över henne. Männen genomsökte sedan bostaden och försvann med värdesaker. Kvinnan tog sig till en granne och fick hjälp larma polisen. Hon chockades så svårt av det som hände att hon drabbades av hjärtinfarkt och fördes till Universitetssjukhuset för vård.

Polisen efterlyser tipsIngen är gripen för det grova rånet och brottet kommer att utredas tillsammans med det som nu hänt.

Polisen efterlyser tips från allmänheten både om det som hände på tisdagen och rånet i september.

Den som har uppgifter kan ringa på polisens nationella telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons