Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånad kvinna släpades efter bil

(Ny version): En kvinna som under en nattlig promenad var vänlig nog att låna ut sin mobil till en främling rånades och släpades efter dennes bil.

Annons

– Det är en smått osannolik historia, säger vakthavande polisbefäl Anders Wallin.

Kvinnan och hennes pojkvän promenerade på Ekersgatan under natten mot lördag när en bil stannade, föraren vevade ner rutan och ville låna en mobil.

Kvinnan gick med på det men insåg snart att mannen i bilen tänkte behålla telefonen och fly platsen. Hon grabbar då tag i den öppna rutan, fastnar och släpas med innan hon ramlar i marken.

– Hon släpas med en kort bit, men det kunde ha slutat mycket värre om hon hängt med en längre bit, säger Wallin.

Nu klarade de sig kvinnan med skrapade knän.

Pojkvännen såg också han vad som höll på att hända och lyckas kasta sig in bilen från passagerardörren. Inne i bilen uppstod handgemäng och det som börjat som ett rån slutar med att bilen krockar en parkerad bil.

Mannen flydde springande och har inte kunnat gripas av polis.

- Vi har ganska gott hopp om att bringa större klarhet i det här, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen, till NA på lördagsmorgonen.

- Till att börja med ska vi göra en teknisk undersökning av bilen. Ingen bil har anmälts stulen och en hypotes är att rånaren också är ägare av bilen, men det återstår alltså att se.

Mer läsning

Annons