Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånade guldbutik -nu åtalas mannen

Den 20-årige man som misstänks för rånförsöket mot Hallbergs guld åtalades i dag. Hans två kumpaner är fortfarande på fri fot.

Annons

Tisdagen den 6 juli stormade tre män in på Hallbergs guld på Köpmangatan. Männen väntade på en bänk utanför butiken och slog till direkt när den öppnade.

Två av männen ska ha rusat fram till butiksbiträdet, tagit runt hennes hals, och hållit för hennes mun. Sedan drog de ner henne på golvet och sa åt henne att vara tyst när de sökte igenom butiken. Senare samma dag greps en 20-årig man misstänkt för rånförsöket.

Bara en misstänkt

– Vi har bara en misstänkt och vet fortfarande inte vilka de andra gärningsmännen är, säger kammaråklagare Karl-Erik Antonsson.

Mannen, som inte är bosatt i Sverige, saknade id-handlingar och polisen fick ta hjälp av Interpool för att fastställa hans identitet. Han greps utanför Glanshammar efter att polisen fått tips om att en man gick på motorvägen. Efter att en polispatrull plockat upp mannen och lämnat av honom vid en bensinstation fattades misstankar om att han var inblandad i rånförsöket. Polisen åkte då tillbaka till bensinstationen och grep 20-åringen.

Vilken roll 20-åringen ska ha haft i rånförsöket är oklart.

– Alla tre har lika ansvar, de har agerat i samförstånd, säger Karl-Erik Antonsson.

Mer läsning

Annons