Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånade kvinna - slog sönder hennes tänder

(UPPDATERAD TORSDAG 07:46) En kvinna och hennes femåriga dotter blev på onsdagskvällen rånade av tre mörkklädda män.

Annons

Det brutala överfallet inträffade i närheten av Krönikegatan i Vivalla vid 19.15-tiden. Den 35-åriga kvinnan och hennes dotter gick på gångbanan som passerar alldeles intill Krönikegatan när tre män rusade fram. De slog kvinnan hårt i ansiktet, ryckte till sig hennes handväska och försvann springande från platsen. Dottern skadades inte fysiskt. Kvinnan och dottern tog sig in i ett trapphus och larmade polisen.

Illa slagen

- Slagen tog riktigt illa – kvinnan ådrog sig tandskador och vi skjutsade henne till akuten så att hon kunde få skadorna tillsedda, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Polispatrullerna som kallats till platsen påbörjade ett intensivt sökande efter de tre gärningsmännen utifrån det signalement som kvinnan givit av dem: 18-20 år gamla och mörkt klädda.

- Efter en stund kunde vi gripa en 25-årig man som stämmer överens med signalementet. Mannen är nu misstänkt för rån och kommer att förhöras senare i kväll, säger Thomas Ginghagen till NA vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Hade männen något tillhygge vid rånet?

- Nej, det hade de inte.

Vid 22-tiden fanns fortfarande polispatruller kvar i området för att söka efter de andra två misstänkta. Den stulna handväskan var inte heller återfunnen.

På torsdagsmorgonen är de två fortfarande på fri fot.

- Kriminalgruppen håller förhör med den gripne för att få fram mer information, säger Örebropolisens vakthavande befäl Jens Heide.

Har förhör hållits med den rånade kvinnan under natten?

- Ja, det förutsätter jag.

Mer läsning

Annons