Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare slog till mot skobutik

(UPPDATERAD 19.50) En maskerad man genomförde ett rånförsök mot en skobutik på Nygatan. Rånförsöket misslyckades när personalen inte förstod att mannen menade allvar.

Annons

Vet du mer? Har du bilder? Hör av dig till webredaktionen på telefonnummer 019-15 51 68 eller skicka MMS/SMS till 72019.

– Det var en maskerad gärningsman som kom fram till expediten. Han drog upp jackan och visade ett pistolliknande föremål, säger Anders Wallin, länsvakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mannen var tyst när han gick fram till expediten vid 13.25-tiden på fredagen. Framme vid kassan pekade han på kassaapparaten och mot sin väska.

– Personalen frågade rakt ut om det var ett skämt. Då svarade mannen att det var allvar, säger Anders Wallin.

Strax efteråt ska mannen ha börjat skratta och sedan tomhänt ha försvunnit gående från platsen.

– Vi rubricerar det här som rånförsök och har patruller som söker i området. Vi har även hundpatrull på plats, säger Anders Wallin.

Den maskerade mannen ska vara i 20-årsåldern. Han var klädd i mörka jeans och bar en svart väska av märket Helly Hansen. Mannen bar en vit jacka med amerikanska flaggan på bröstet och texten ”United States” på ryggen.

– Nu hoppas vi att han fastnat på någon övervakningskamera. Det finns många butiker i närheten och vi tror att det finns en chans att någon av dem har kamera, säger Anders Wallin.

Vid 19.30-tiden på fredagskvällen meddelar Anders Wallin att polisen har uppgifter i utredningen som gör att man har gott hopp om att det inte ska dröja länge innan mannen är gripen.

Mer läsning

Annons