Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare uppgav att vapen kastades i sjö

Rikskriminalen har också tidigare varit intresserad av Örebro län i sökandet efter vapnet som Olof Palme mördades med.Men sökandet var då utan resultat.

Annons

En finsk bankrånare berättade i ett förhör för flera år sedan att han var övertygad om att en mycket intressant revolver kastats någonstans i Örebro län, förmodligen i en sjö. Rånaren var själv inte misstänkt för någon inblandning i mordet på statsministern. Men han sågs som en möjlig länk i en lång kedja av personer som kanske kunde ge lösningen.

Mannen var mycket bestämd i sin uppfattning om att vapnet slängts i Örebro län.Han berättade också för polisen att några personer var mycket angelägna om att göra sig av med revolvern.Polisens sökande gav inget resultat men mannen fortsatte att hålla fast vid att det var som han sagt.

Uppgifter från andra håll gjorde att polisen också sökte efter en Smith Wesson i vatten norr om Stockholm, under broar i centrala Stockholm och på hemliga platser i Stockholmstrakten. I vissa fall gjorde polisen upprepade dykningar.

Ett område mellan Cent-ralbron och Riksdagshuset i Stockholm ansågs extra intressant eftersom det var isfritt natten då Olof Palme mördades.En av teorierna är att mördaren slängde vapnet i vattnet under någon av broarna i centrala Stockholm. Men den finske rånaren höll fast vid att ett vapen slängts i Örebro län. Nu är ett vapen i länet åter intressant i utredningen och finns där utan att polisen behöver söka efter det.

Mer läsning

Annons