Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånmordet i Adolfsberg: "Kan vara fler inblandade"

Förhören pågår med den 23-åring som gripits misstänkt för mord och grovt rån i en fastighet på Surbrunnsgränd, i Adolfsberg, i Örebro i oktober.

Annons

En av kvinnorna som utsattes avled senar på Universitetssjukhuset i Örebro.

- Det pågår förhör men vi vill inte säga något om vad som kommit fram. I det som hände var i varje fall ytterligare en person inblandad. Det kan också finnas fler inblandade, därför är vi mycket försiktiga med information eftersom endast en är gripen , säger Mats Nylén kommunikationschef hos polisen i Örebro.

Kammaråklagare Anna-Maria Larsson är förundersökningsledare. Hon säger att hon under onsdagen tar ställning till eventuell häktningsframställning mot den gripne.

- I det här skedet av utredningen kan jag inte lämna någon ytterligare information. Det får vi återkomma till.

En hel del tips har kommit in från allmänheten under utredningens gång. Polisen har speciellt efterlyst två bilar som var synliga i området vid Surbrunnsgränd den aktuella dagen, en Audi och en Volvo.

Har efterlysningen av bilarna lett fram till att en person gripits?- Av utredningsskäl kan jag inte kommentera hur vi nått fram till gripandet, säger Mats Nylén.

De båda kvinnorna i fastigheten på Surbrunnsgränd blev brutalt misshandlade och fastbundna. Gärningsmännen genomsökte sedan bostaden och försvann med värdesaker.

Kvinnornas belägenhet upptäcktes ett par timmar efter rånet. De fördes då till Universitetssjukhuset där en av dem senare avled. Därmed är rubriceringarna både mord och grovt rån. En månad före rånet på Surbrunnsgränd rånades en äldre kvinna i sitt hem på Porla gränd i Adolfsberg. Hon blev omkullslagen, indragen i ett annat rum och ett överkast slängdes över henne . Rånarna genomsökte sedan bostaden och försvann med värdesaker.

- Även om det finns likheter mellan de båda rånen, som också inträffat geografiskt nära varandra, så misstänkte vi inget samband. Det finns liknande detaljer men också olikheter, säger Mats Nylén.

Mer läsning

Annons