Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånvåg mot äldre i Örebro

Tre äldre män, 84, 85 och 90 år gamla, har under dagen utsatts för stölder och rån. I minst två av fallen pekar det mesta på att det handlar om samma gärningsmän.

Annons
I Vivalla, på Tengvallsgatan och i Ekeby Almby har äldre personer i dag utsatts för brott.

Strax innan halv två i dag larmades polisen till Vivalla efter att en 85-årig man slagit larm.

– Två kvinnor smög in i lägenheten. Mannen upptäckte kvinnorna och försökte mota ut dem. Men då dök det upp en tredje person, en man. Och det uppstod handgemäng mellan 85-åringen och mannen, berättar polisens vakthavande befäl Dan Sööder.

Mannen blev av med sin plånbok under trions besök. Lite senare hittades hans bankomatkort på Väster. Trion ska ha lämnat platsen i en liten röd bil, enligt polisen.

Vid 18.20-tiden larmades polisen till Tengvallsgatan där en 84-årig man haft besök av två kvinnor och en man. Även han ska ha blivit av med plånboken.

– Även där ska trion åkt iväg i en liten röd bil. Kvinnorna ska haft på sig typiskt romska kläder enligt de signalementsuppgifter vi fått. 

Under tidiga kvällen har polisen också fått in ett larm från adress i Ekeby-Almby där en 90-årig man utsatts för ett åldringsbrott. Det är oklart vad mannen eventuellt har blivit av med och oklart med några signalement på gärningsmännen.  

– Men i det första fallet i Vivalla rubricerar vi händelsen som rån. I de andra fallen handlar det nog minst grov stöld i nuläget, berättar Dan Sööder.

NA skrev i går om en 90-årig kvinna i Örebro som blivit lurad av två män på 13 000 kronor efter att det påstått att det var fel på hennes tv. Det är oklart om det har något med dagens händelser att göra. 

- Men det är väldigt fegt att ge sig på äldre personer så här kan jag tycka, säger Dan Sööder. 

Mer läsning

Annons