Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllerist döms till sex månaders fängelse

En bilförare som hade 2,05 i promille har nu fått sitt straff.

Annons

Föraren säger att han blev så upprörd av ett samtal i mobilen att han drack starköl för att lugna ner sig.Men han förnekar att han drack när han körde.Det säger vittnen att han gjorde. Bilisten döms nu för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik och straffet blir fängelse sex månader.Örebro tingsrätt konstaterar att han gjort sig skyldig till mycket allvarlig brottslighet och var kraftigt berusad när han greps. Provet visade 2,05 promille. Risken för en trafikolycka anses ha varit uppenbar.

Uppgifter går i sär

Mannen delar inte åklagarens och domstolens uppfattning om hur påverkad han var. Han säger att han var nykter under körningen men drack fyra starköl efteråt. Vittnen har en annan version.

Bilföraren berättade att han under bilfärden ringde upp förra flickvännen och att det blev ett samtal som gjorde honom upprörd. Han kände sig okoncentrerad och stressad och drabbades dessutom av punktering.

Körde mycket vingligt

Bilisten körde då åt sidan och säger att det var då han drack starköl men att en man kom fram och började skrika till honom och tog bilnyckeln. Han bestämde sig för att gå därifrån men greps då av polisen

Vittnen säger att bilisten körde mycket vingligt och att det när han kom ut ur bilen märktes hur berusad han var. De säger också att det låg ölburkar i fordonet. Vittnen har sagt att de var mycket rädda för att mannen skulle köra på några cyklister i närheten.

I domen framhåller tingsrätten att provtagningen visade på 2,05 promille och att övriga uppgifter också tyder på att mannen konsumerat mycket mera alkohol än han medgett.

Mer läsning

Annons