Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecca flydde från upploppet

Rebecca Olaussons Londonsemester slutade i en flykt från hotellet i Bayswater.
- De krossade ett fönster, slängde ner ett fruktstånd och kastade stolar.

Annons
Rebecca Olausson

- De sa till oss att om vi hade tur kanske vi fick tag på en taxi, så vi packade ihop våra saker stack direkt.

På måndagskvällen befann sig Rebecca Olausson och hennes kompis i entrén till hotellet de övernattade på. Då fick de se ett 30-tal personer i munkjackor korsa gatan, och sedan gick allt väldigt fort.

- De krossade ett fönster, slängde ner ett fruktstånd och kastade stolar. Receptionisten sa till oss att ta skydd, så vi sprang in.

Det lugnade ner sig så småningom, och Rebecca och hennes kompis bestämde sig för att gå ut och handla frukt. Då hamnade de mitt i ännu en riot.

- Polisen kom in i butiken och sa att lokalen skulle utrymmas. Då blev det väldigt stressad stämning. Vi sprang ut och visste inte var vi skulle ta vägen, men som tur var vinkade en taxichaufför på oss att hoppa in i hans bil. Han körde runt kvarteret, utan att ta betalt, och släppte av oss utanför hotellet. Det var fint gjort.

Resten av natten höll de sig inne på hotellet. Tidigt på morgonen fick de veta att tunnelbanan var avstängd och att det inte fanns många taxibilar ute på gatorna.

- Men vi hade tur och hittade en taxi som kunde köra oss till stationen. Det sista vi såg av London var ett högt askmoln, som steg upp i himlen.

Mer läsning

Annons