Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Receptbelagda tabletter på återvinningsstation

Hundratals tabletter och mängder av medicinförpackningar har under helgen dumpats på backen vid återvinningsstationen vid Universitetet. Det utgör en fara för lekande barn som kan tro att de färglada tabletterna är godis.

Annons
Bilden vi inte vill se. Hundratals färgglada tabletter och massor av medicinförpackningar låt kastade på marken vid återvinningsstationen i skuggan av Universitetsområdet i Örebro.

– Överblivna eller för gamla mediciner och andra läkemedel ska alltid lämnas in till apoteken som destruerar dem på ett säkert sätt, säger Marie Cserhalmi, pressansvarig på Apotekets pressjour.

Receptbelagda värktabletter– Men ligger förpackningar och tablettkartor utspridda vid en återvinningsstation föreslår jag att man samlar ihop allt och lämnar in till närmaste apotek. Även under helgerna finns det ofta ett apotek öppet på sjukhusen i landet, fortsätter hon.

Bland annat receptbelagda värktabletter låg nu slängda mellan sopcontainrarna vid återvinningsstationen vid Åstadalsvägen i Örebro.

– Är det stora mängder medicin eller sprutor och kanyler tycker jag att man ska ringa polisen, säger Marie Cserhalmi.

Vad säger Örebropolisen om det rådet?

– Visst, är det stora mängder som man misstänker kan vara stöldgods så ring till polisen, svarar vakthavande befäl Jan Matérne. Men låt det sunda förnuftet råda, tillägger han. Är det bara några enstaka medicinkartor så samla ihop det och gå till närmaste apotek.

Mer läsning

Annons