Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reclothing årets miljöpristagare

Tillsammans med Charlotte Nilsson och Linnéa Haglund grundare av Reclothing som utsetts till 2010 års miljöpristagare av Naturskyddsföreningen i Örebro.  

Annons

Varför fick ni priset?– Vi tror stenhårt på vår idé, vi kan öppna ögonen på människor för just second hand och återanvändning. Vi får en möjlighet att stanna upp och reflektera över den konsumtion av kläder som faktiskt finns i samhället. Det roliga är att man kan kombinera gammalt med nytt, att kunna restajla kläder och få en unik stil. Plus att plånboken mår bra av det! Grymt tycker vi!

Vad betyder priset för er?– Otroligt kul att människor verkligen uppskattar vår idé. Vi jobbar ideellt.

Berätta om er själva!– Vi är tre studenter som startade det här för att vi vill ge något till människor som har ett intresse för kläder och mode. Vi brinner för kläder och vill främja kreativitet för hur man kan förnya sina kläder.

Hur ska ni fortsätta att arbeta?– Vi vill nå fler människor. Vi ska vara med på Fashion Block Party på Våghustorget den 26:e Mars och inom kort anordna en modekväll med några butiker på en nattklubb i stan. Vi vill även få med fler samarbetspartners så som klädbutiker och människor/designers som kan sy om och restyla kläder.

Mer läsning

Annons