Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regntunga skyar väntas

Vi är inne i väldigt ostadig väderperiod. Större delen i dag får vi räkna med regn som dessutom blir mer intensivt framåt kvällen.

Annons

Hela Skandinavien innefattas av ett lågtrycksområde och flertalet mindre lågtryck. Bland annat ett som har sitt centrum över västra Götaland och det är det som ger regn i Örebro län i nuläget. Den varma luften har gett högsommartemperaturer har nu flyttats österut. Nu väntar betydligt längre temperaturer runt 15-20 grader.

Hur länge ska det vara så?- Min prognos sträcker sig bara tio dagar framåt och jag ser faktiskt ingen jättestor förändring. Det är ett smalt band med skurar över er just nu och men söder om det väntas uppehåll ett tag, men kommande dagarna är ostadig med regn, säger Erik Rindeskär som är meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Hur ser det ut idag?- Man får räkna med regn under dagen, som dessutom blir mer intensivt framåt eftermiddagen och kvällen. Det kan finnas inslag av åska.

Ingen högsommar på gång?- Nej, men det är inte mulet hel tiden, utan mer ”skurbetonat”. Det kan bli ganska lokalt med skurarna och det är svårt veta exakt var de kommer hamna. Det kan bli väldigt olika upplevelser av vädret i länet de kommande dagarna. I mitten nästa vecka växer dock en, visserligen kortvarig men ändå, högtrycksrygg upp över länet.

Mer väder

SMHI:s prognos för Örebro stad hittar du här .

Foreca:s prognos för Örebro stad hittar du här.

YR.no:s prognos för Örebro stad hittar du här.

Mer läsning

Annons