Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekrytering av Larsenfår skarp facklig kritik

Den 10 januari tillträder Sofia Larsen sin nya tjänst som affärsutvecklare vid Örebro universitet. Tjänsten utlystes bara på intranätet och universitetets anslagstavla, och facket misstänker att jobbet var hennes på förhand.

Annons
Det är bara på den här anslagstavlan i entréhuset som universitetet är skyldigt att utlysa lediga tjänster, enligt personalchefen Stefan Borg.

Tjänsten utlystes enbart på Universitetets intranät och enligt Borg på anslagstavlan i entréhuset.

– Vi borde ha lagt ut den på vår officiella hemsida också, det ser vi som ett minimum när vi vill ha externa sökande, säger Stefan Borg.

– Men vi är bara skyldiga att annonsera lediga tjänster på anslagstavlan. I övrigt avgör vi själva hur brett vi vill gå ut. Så tolkar vi den statliga anställningsförordningen, fortsätter han.

Varför annonserades jobbet inte ut på er officiella hemsida?– Det borde vi absolut ha gjort, det misstaget får jag ta på mig. Utomstående ska naturligtvis kunna se våra lediga anställningar. Det ger oss ett större urval.

Två personer sökte tjänsten

som affärsutvecklare. En universitetsanställd och Sofia Larsen. Enligt uppgifter till NA var tjänsten inte heller utlyst på universitetets anslagstavla under hela ansökningsperioden, men det förnekar Stefan Borg.

– Den fanns utlyst där. Något annat känner jag inte till.

Enligt Borg låg den lediga tjänsten ute på intranätet den 16–23 november.

– Det är kort tid. Men det förekommer att lediga jobb inte ligger ute längre en vecka.

Att platsannonsera i tidningar eller hos arbetsförmedlingen var aldrig aktuellt.

– Nej, när vi har bra kandidater avstår vi från de enorma kostnader det medför att annonsera i tidningen. De pengarna kan istället användas till kompetensutveckling eller utveckling av nya utbildningsprogram.

Två sökande var alltså tillräckligt?– Ja, det bedömde vi. Det är inte säkert att annonser i tidningen ger så många fler sökande.

Robert Persson på Örebro universitet företräder OFR, som representerar 15 fackliga organisationer med medlemmar inom offentlig sektor. Han är kritisk till hur tillsättningen gick till.

– Man kan ju föranledas att tro att det var mer eller mindre avgjort på förhand vem som skulle få jobbet, säger han.

OFR, Saco och Seko motsatte sig att tjänsten utlystes eftersom anställningsstopp råder tills Universitetets resursplan har setts över.

– Man kan göra undantag för verksamhetskritiska anställningar, men det tyckte vi inte att det handlade om här. Svaret blev att det här var en viktig strategisk satsning som inte kunde vänta. Då borde man väl också vilja ha så många kompetenta sökande som möjligt, säger Robert Persson.

– Sofia Larsen kunde ha varit den bäst lämpade i alla fall, men bara ryktet att hon får jobbet utan att det utlysts ordentligt kan skada både oss och henne, tillägger han.

Fanns inte i åtanke

Enligt Stefan Borg skräddarsyddes inte platsannonsen för Sofia Larsen.

– Vad jag minns fanns hon inte i åtanke innan annonsen utformades. Men jag måste tänka efter… jo, det kom nog upp att hon skulle kunna söka jobbet. Vi visste att hon var intresserad av Universitetet som arbetsplats. Men vi kopierade inte in hennes meriter i annonsen för att de skulle passa, så var det inte. Det är våra behov som ska styra.

Händer det att platsannonser skräddarsys för att passa vissa sökande?– Det kan förekomma, men då handlar det oftast om personer som redan är inne i systemet. Men vi anstränger oss för att inte specialskriva annonser för externa rekryteringar. Sedan kan det så klart bli så att man får impulser utifrån om någon som kan vara lämplig för ett visst behov.

Sofia Larsen säger till NA att hon förutsätter att tillsättningen av hennes tjänst skett enligt alla regler.

Hon berättar att Jens Schollin kontaktade henne redan innan tjänsten var utlyst och berättade att universitetet gärna ville ta tillvara hennes kunskaper.

- Det ser jag inget konstigt med. Jag konstaterade att att det förstås skulle vara intressant om det blev någon typ av tjänst ledig. Sedan hade jag helt enkelt en väldig tur eftersom den tjänst som utlystes på universitetet passade mig.

Hur fick du veta att tjänsten var utlyst?- Jag fick tips om det.

Av vem?- Jens Schollin.

Mer läsning

Annons