Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ren tur att ingen person blev skadad"

Mitt under lunchruschen slet stormvinden tag i OKQ8 skylt – och i full fart störtade den ner mot marken och krossade framrutan på en bil.
– Det var ren tur att ingen person blev skadad, säger Hanna Masko, säljchef på OKQ8.

Annons
OKQ8 stora huvudskylt slets loss av vinden och störtade sen ner mot McDonalds kundparkering och krossade framrutan på en bil.

Strax efter klockan 13 larmades räddningstjänsten till bensinmacken OKQ8 på Södermalms plan. På plats kunde räddningspersonalen konstatera att mackens stora huvudskylt hade slitits loss på grund av den kraftiga blåsten.

Men skylten blåste inte iväg mot motorvägen utan tog istället riktning rakt ner mot McDonalds kundparkering där den träffade och krossade framrutan på en personbil.

Som tur var satt ingen person i bilen. Och ingen befann sig precis i närheten – för annars kunde det ha slutat riktigt olyckligt.

– Och det var ju en himla tur med tanke på att det rör sig mycket folk här vid den tiden, säger Hanna Masko, säljchef på OKQ8 som jobbade inne på macken när skylten störtade ner.

OKQ8 har nu anmält skadan och kommer se över om några rutiner eventuellt har brustit.

– Men vi fixade en ny bil så länge till personen som fick framrutan krossad. Vi siktar på att få upp en ny skylt inom några veckor. Men det känns som sagt jätteskönt att ingen person blev skadad, säger Hanna Masko.

Mer läsning

Annons