Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang polisanmäls

Restaurang Njuta mister sitt serveringstillstånd. Det beslutade kommunens tillståndsutskott på måndagen. Man gör även en polisanmälan för misstänkta ekonomiska oegentligheter.

Annons

I den utredning som Skatteverket och kommunens tillståndsenhet har gjort bedömer man att det finns stora bokföringsbrister. Man hävdar att all kontantförsäljning inte har registrerats i kassaregistret och därmed inte tagits med i redovisningen.

– Vi har därför beslutat att återkalla tillståndet med omedelbar verkan, det gäller så fort ägaren får beslutet, säger Ulf Södersten (M) ordförande i socialnämnd östers tillståndsutskott.

I utredningen står

att kommandot ”avbryt inköp” i kassaapparaten har använts för att avbryta riktiga inköp. Under perioden 2 januari 2008 till 19 maj 2009 har den funktionen använts 6 417 gånger.

– Vi ska också lämna över utredningen till polisen för att se om det har förekommit eventuell brottslighet i form av ekonomiska oegentligheter, säger Ulf Södersten.

Betalningssäkerhet

Länsrätten har i en tidigare dom beslutat att egendom för nästan 1,9 miljoner kronor får tas som betalningssäkerhet av Skatteverket. Innan tillståndsutskottet beslut har de haft en träff med ägarna till Njuta.

– Det var ingenting som framkom då som gjorde att vi hade anledning att ändra våra beslut, säger Ulf Södersten.

Ägarna har tidigare tillbakavisat i stort sett all kritik och menar att Skatteverket har feltolkat en rad fakta. Man underkände även slutsaten om de ”avbrutna köpen” och hade tänkbara förklaringar till dem. På måndagen vill de dock inte kommentera beslutet.

– Just nu är jag lite chockad och kan inte säga något eftersom jag inte har fått beskedet av dem ännu. Men vi kommer absolut att överklaga, säger vd Paulus Celik.

Mer läsning

Annons