Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revysällskapet drog igång Årets fest

Still crazy after all these years! Titeln på Paul Simons 40 år gamla låt passar på Årets fest som för nionde året arrangeras på Club 700 på trettondagsafton.

Annons

Det är, enligt annonsen, en fest för 40-plussare, men ska vi vara noggrannare är det bättre att säga 60-plussare.

De som 1967 sjöng When I’m sixty four kan numera sjunga Now I’m sixty four. De kan också sjunga My generation och tänka på hur det var att växa upp i Örebro, gå på just Club 700 eller på Prisma.

Kent Larsson är på plats redan innan folk släpps in. Han berättar att han var med på tiden då det begav sig. Beatles here, there and everywhere i hans musikaliska liv. Liverpoolgruppen var dock inte på Club 700.

– Men det var Kinks, jag såg dem, berättar Kent.

Årets fest firar tio år nästa år och bakom evenemanget står DJ-legenden Stickan Svärd. En kväll som denna går hans tankar till en annan legend inom Örebros nöjesliv, Skebäcks-Hero, Ola Åhlén, en man som dessvärre gick bort för några år sedan. Stickan och Skebäcks-Hero var ett sammansvetsat par. De började med diskotek 1967, förnöjde publik runt om i Sverige, inte bara i Örebro.

För att hedra minnet av Skebäcks-Hero heter en del av evenemanget Årets fest just Skebäcks-Heros diskotek.

Årets fest är inte bara musik utan också supé och ett framträdande av Lekebergs revysällskap, Russinen ur kakan. Stickan Svärd var mån att få gänget från Västernärke till Festen. Stickan har varit målmedveten. Lokala förmågar ska roa på Årets fest.

Gruppen Boogie Woogies är gruppen som är självskrivna och synnerligen populära på Årets fest. Framåt midnatt kommer kvällens gästartist Eva Eastwood upp på scenen. Då blir det jubel, var så säker.

Tjejtrion Pia Pettersson, Arja, Lisa Ahlqvist och Birgitta Boman trivs toppenbra.

– Det är härligt och fint att kunna komma hit och lyssna till gamla bekanta låtar från förr.

Birgitta Jarleskog och Sussi Alverland gillar också musiken från 60-talet och 70-talet. De håller med om att No milk today är en låt som passar för kvällen. De skålar glatt.

Mer läsning

Annons