Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ricky fick fler dagar

Dödssjuka Ricky Olofsson, som NA berättade om i november, kan vara kvar på dagverksamhet ett tag till. Fram till första januari fortsätter den dubbel-assistans han behöver för att klara sig på verksamheten.

Annons
Mer tid. Ricky Olofsson får ha kvar dubbla assistenter året ut, vilket gör att han kan delta i dagverksamheten på Reveljen på I3. Bild: Pavel Koubek

Ricky Olofsson, som NA skrev om den 27 och 28 november, får nu förlängd tid med dubbelassistans för dagverksamhet. Fram till 1 januari kan han därför vara kvar på Reveljen på I3. Detta sedan tiden för överklagande förlängts till 8 december.

– Jag känner att jag pustat ut, men 1 januari är direkt efter jul. Det känns jättestressigt, säger Annica Olofsson, mamma till Ricky.

Ricky lider av den ovanliga sjukdomen Sturge Weber syndrom som han enligt prognosen kommer att dö av. Nu är han 21 år och att han fortfarande lever är unikt. Under hösten har Ricky börjat på dagverksamhet på Reveljen, något som enligt hans mamma Annica Olofsson bara fungerar om han har två assistenter. I höstas beslutade Försäkringskassan att Ricky endast har rätt till en assistent för dagverksamhet.

Eftersom sjukdomen gör att han drabbas av andningsstillestånd och kramper vilket gör att det kan vara farligt att lämna honom själv.

Annica Olofsson har fått juridisk hjälp och överklagat till Försäkringskassan. Hon känner sig dock skeptisk till om handläggarna på Försäkringskassan kommer att ändra sitt beslut.

– Då får vi gå vidare. Jag kommer aldrig att ge mig, säger hon.

Mer läsning

Annons