Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rififi-kupp: Liga stal bilar på bensinmack

Efter att ha tagit sig in genom butikens tak stal tjuvar i natt två bilar från OK/Q8 i Örebro.

Annons

Inbrottet inträffade någon gång under natten till torsdag och larmades till polisen klockan 05.40, när personal anlände till butiken belägen på Södermalmsplan.

- Tjuvarna har tagit sig in i butiken via taket. Där har de tagit nycklar till två bilar som de kört från platsen. Butikens larm utlöstes inte, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Polisens tekniker har under förmiddagen arbetat med att försöka säkra spår på brottsplatsen. Gärningsmännen ställde enligt polisen till med stor oreda i samband med inbrottet.

- Vi hoppas också ha film från butikens övervakningskameror att gå igenom. Men det är inte säkert att det ger något - det var mörkt i lokalen och ute vid tidpunkten, säger Kenneth Johannesson.

Natten till onsdag inträffade ett liknande inbrott på en bensinstation i Säffle - även vid det tillfället gick tjuvarna in genom taket.

- Det finns likheter med inbrottet här i Örebro. Sannolikt handlar det här om en liga med yrkeskriminella som åker på turné genom ett antal städer. Vi är angelägna om att få in tips så att vi kan samla på oss tillräckligt med information för att kunna förekomma ytterligare inbrott.

De stulna fordonen är följande:* Peugeot 508 vit av 2012 års modell med registreringsnummer MXH650

* Opel Astra brun av 2012 års modell med registreringsnummer APJ488 

Har du tips om bilarna eller iakttagelser gjorda kring Södermalmsplan i natt - kontakta polisen på nationella numret 114 14.

Mer läsning

Annons