Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rififikupp mot Elgiganten

Natten till lördag gjorde någon ett avancerat inbrott i Elgiganten i Marieberg.

Annons
Polisen spärrrade av butiksytan under det hål som inbrottstjuvarna gjort i taket.

Natten till lördag gjorde någon inbrott i Elgiganten i Marieberg. Tjuvarna tog sig upp via en spiraltrappa på baksidan, och gjorde ett hål i plåtttaket. Därifrån tog de sig in sig in genom taket i varuhuset, som är ganska högt. Enligt vakthavande polisbefäl Jan Matèrne har ett okänt antal datorer stulits, men till ett betydande värde. Kuppen är en så kallad rififikupp . Tjuvarna kunde ostört utföra inbrottet och ta sig därifrån utan att något larm utlöstes. Under natten regnade det in genom hålet, ner på elvarorna i butiken och en del av golvet var under lördagen blött. Stölden upptäcktes av personal som kom till varuhuset på morgonen, och larmade polisen. Under några timmar var en del av varuhuset avspärrat av polisens tekniker. Avspärrningen hävdes på eftermiddagen.

– Vi kan bekräfta att ett inbrott har inträffat. För övrig information hänvisar vi till polisen, säger Jessica Wallin, informationsansvarig på Elgiganten.

Via en spiraltrappa på baksidan av Elgiganten, hade inbrottstjuvarna tagit sig upp på taket. Där hade de skurit ett hål i taket, som de tagit sig in igenom.

Mer läsning

Annons