Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikskrim fortsätter utredaserievåldtäkterna i Örebro

En spaningsledare och nio utredare från Örebropolisen ska tillsammans med Rikskriminalen fortsätta utredningen om de ouppklarade kvinnoöverfallen i Örebro.

Annons

Det har polisledningen i Örebro bestämt . Totalt handlar det om fyra våldtäkter och sju våldtäktsförsök sedan september förra året.

-Vi har gjort mängder av utredningsarbete hittills. Många kanske undrar varför då ingen är gripen. Men vi är övertygade om att för varje dag kommer vi närmare en lösning, säger informationschef Torbjörn Carlson.

Senaste tiden har det inom polisledningen diskuterats hur utredningen ska gå vidare. På tisdagen bestämdes att gruppen som utreder ska ha en spaningsledare, nio utredare och även i fortsättningen samarbeta med Rikskriminalens mordkommission , som också utreder andra våldsbrott än mord.

Rikskriminalen har haft personal i Örebro sedan i mars.

-Dessutom kommer andra enheter att förstärka. Det gäller inte minst spaningsarbete under helger, säger Torbjörn Carlson.

Han påpekar att den här organisationen gäller tills vidare.

-Vi kan när som helst göra nya bedömningar av resurserna.

När det gäller utredningsläget är kommentarerna få.

-Vi jobbar på med allt det material vi samlat och det är stora mängder. Men att gå in på några detaljer om vad utredningen kommit fram till hittills går inte. Det skulle vara förödande för det fortsatta arbetet.

Polisen har jämsides med annat arbete gjort topsning av mera än 400 män, främst i åldern 20-30 år, i sökandet efter dna som stämmer in på gärningsmannen.

Mer läsning

Annons