Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikskrim hjälper till i jakten på våldtäktsman

Personer från rikskriminalen kommer på måndagen till Örebro för att hjälpa till i utredningen av våldtäkten vid Eurostop.

Annons
Här på marken vid buss- och cykelbron nära Biltema och Eurostop våldtogs en 20-årig kvinna tidigt på söndagsmorgonen.

- Ja, vi får resurser från centralt håll, säger Torbjörn Carlson, Örebropolisens presstalesman.

Just nu arbetar polisen med att försöka få in tips.

- Under kvällen har vi en polispatrull på bron mellan Holmen och Eurostop. De är där för att prata med folk som passerar, säger Torbjörn Carlson.

-  Vi vill till att börja med ha kontakt med två cyklister som passerade över bron någon gång mellan klockan 05.15 och 05.40. Vi vill att de ger sig till känna oavsett om de tror sig ha intressanta uppgifter eller ej, säger Torbjörn Carlson.

Polisen vill också prata med så många som möjligt som mellan klockan 01.00 och 06.00 passerade eller befann sig på Holmen eller i Eurostopområdet.

Personer ska höra av sig till polisen på telefonnumret 0738-114114.

Det finns ett par ouppklarade våldtäktsfall och flera våldtäktsförsök i Örebro det senaste halvåret. Finns det likheter mellan de tidigare fallen och det här nya?

- Just den saken ska utredas. Vi ska titta på vilka beröringspunkter som finns, och om de i så fall är relevanta. Vi kan redan nu se att vissa ärenden har gemensamma nämnare, säger Torbjörn Carlson.

Mer läsning

Annons