Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritz får sista varningen

Nöjeskrogen Ritz får en sista varning – sänk volymen eller stäng tidigare.
– Vi markerar att det här är allvarligt. De måste få ner volymen inom kort, säger Ulf Södersten (M), ordförande i Tillståndsutskottet.

Annons

Under ett års tid har klagomålen haglat in från grannar till nöjeskrogen Ritz.

– Vi ger Ritz en sista chans att komma till rätta med problemen. Den nya alkohollagen som började gälla från årsskiftet ger oss rätt att ge en varning på grund av bullerstörningar. Skärper de sig inte kan det bli aktuellt med inskränkta serveringstider, säger Ulf Södersten.

Två timmar tidigare

Nöjeskrogen har idag tillstånd att ha öppet till klockan två. Men om de nu inte får ner ljudnivån tillräckligt kan de komma att tvingas stänga en eller två timmar tidigare.

– Vi hoppas verkligen att de får bukt med problemen. De som bor i närheten ska inte behöva få sin nattsömn störd, säger Ulf Södersten.

Ägaren till grannfastigheten har uppgett för Tillståndsenheten att ett flertal hyresgäster flyttat på grund av störningarna.

Krogen blev uppläxad av Tillståndsutskottet första gången i oktober förra året.

– De fick då en varning för att det var oordning och för mycket berusning i anslutning till nattklubben. Dessutom hade de tagit in mer folk än tillåtet i lokalen. Men den här gången gäller varningen ljudnivån, säger Ulf Södersten.

Flera krogar varnasRitz har bytt ut tre branddörrar och planerar att isolera taket för att få ned ljudnivån. Det finns även diskussioner om att byta ut fönstren på fastigheten. Krogägaren har uppgett att rutinerna kring de egenkontrollerande ljudmätningarna kommer att ses över.

Men Ritz är inte det enda utestället som tilldelas en varning. Även Liquid bar och Rockbar varnas eftersom de har obetalda skatteskulder. Restaurang Oden får en varning på grund av fylleri och bråk.

Mer läsning

Annons