Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korset: Vi är redoatt be Sara om ursäkt

Röda Korset är redo att ge Sara en ursäkt och lovar satsa mer på utbildning i arbetsgivaransvar för sina lokalföreningar.
– Vi tar den här saken på största allvar och kommer att göra vad vi kan för att hjälpa Sara att må bättre och förhindra att det upprepas, säger Roger Lindahl.

Annons

Roger Lindahl var fram till årsskiftet regionchef för Röda Korset i Värmland/Örebro län.

Efter en omorganisation är han nu föreningskonsulent med uppgift att stödja landets 1 100 lokalföreningar inom Röda Korset.

”Vi kan inte vara nöjda”Han hade på onsdagen samtal med Röda Korsets personalchef i Sverige, Helena Matsson, om fallet Sara och vilka åtgärder som kan vara aktuella.

– Vi kan självklart inte vara nöjda med hur det gick för Sara, det är tråkigt och tragiskt det som hände, säger Roger Lindahl. Den fråga vi ställer oss är vad vi kan lära av detta och hur vi kan utvecklas som arbetsgivare och bli bättre.

– Vi utbildar kontinuerligt våra företroendevalda i lokalföreningarna, både i egen regi och tillsammans med arbetsgivarorganisationen. Vi är eniga om att satsa ännu mera på utbildning i arbetsmiljö och arbetsgivaransvar. Efter den här händelsen ser vi att detta är angeläget.

Måste bli tydligare

– Vi måste bli tydligare i vad det ansvaret innebär. Vi vill vara en god arbetsgivare.

Den ansvarige kretsordföranden hävdar fortfarande att han gjort allt rätt i fallet Sara?

– Det får stå för honom. Vi tar det här på största allvar och kommer att göra allt för att bli en bättre arbetsgivare och ge det stöd Sara kan behöva för att komma vidare och må bättre.

Saras advokat menar att en ursäkt från Röda Korset kan vara viktig för henne?– Självklart är vi beredda att ge henne en ursäkt, säger Roger Lindahl.

Mer läsning

Annons