Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosenberg blev"Årets örebroare"

Han är örebroaren som omvandlat snår och soptipp till betesmarker, strandängar och strövområden. Årets örebroare blev Mats Rosenberg. Han får priset för att han bland annat öppnat upp naturen för örebroarna.

Annons

Örebrogalan, som arrangerades för tredje året, är till för att ära de män och kvinnor i Örebro och i länet som gjort riktigt goda insatser. Galan ska ge inspiration och kraft, lyfta fram positiva förebilder.

Det blev flera stående ovationer när de 11 priserna delades ut vid Örebrogalan som arrangerades för tredje året. (Intill kan ni se alla pristagare). Galan är ett samarbete mellan en rad aktörer inom Örebroregionen. Varje pris hade en prisvärd.

Pristagarna fick högljudd uppskattning-även av sina konkurrenter och av de cirka 600 i publiken. I dessa spalter finns inte utrymme att ingående berätta om alla pristagare som gjort fantastiska insatser. Därför väljer Stadsliv några av de prisade.

Jubel utbröt när Kurt Karlsson tilldelades Årets bragd, prisvärd Örebro brottsförebyggande råd. En videofilm visade hur han i en livsmedelsaffär jagar i väg en knivbeväpnad rånare. Jakten på rånaren startade vid kassan och fortsatte utanför affären. Kurt blev ursinnigt arg och kunde bara ingripa. Rånaren fick inte med sig några pengar.

Massor av applåder och hurrarop fick kommunbiologen Mats Rosenberg som ”Tillsammans med många andra har varit spindeln i nätet och den drivande kraften för att riva muren av slyskog som funnits mellan Hjälmaren och örebroarna. I dag är Oset och Rynningeviken ett av stadens finrum där både människor och fågelliv trivs”.

Prisvärden Nerikes Allehanda gav Mats Rosenberg utmärkelsen Årets örebroare.

Örebrokompaniet delade ut priset Årets överraskning till ÖSK fotboll som också fick stående ovationer. Laget kom trea i årets allsvenska och är en del av det framgångsrika. Spel i Europa väntar.

– Tjejerna då? undrade några män och kvinnor i publiken som dock inte ville förringa ÖSK:s insatser.

Jo, Kif Örebros cupguld noterades positivt av många, exempelvis av manliga ÖSK-spelare, men för tjejerna blev det inget pris i år.

Programledare var före detta länsteaterchefen Thomas Oredsson. Anders Berglunds orkester var ”husband” och beljublade framträdanden gjordes av Gladys del Pilar och Magnus Bäcklund.

Mer läsning

Annons