Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rullar vidare med ny ägare

T-Taxi rullar fortfarande i Örebro efter konkursen, med samma upplägg som tidigare men med ny ägare. Telefonnumret lyckades man dock inte behålla. Det har övertagits av konkurrerande Örebro läns taxi.

Annons

Strax före T-Taxis konkurs övertogs telefonnumret och diverse andra tillgångar av Sofia Taxi i Karlstad, som drivs av Saman Rostam. Till NA uppgav Rostam att han köpt tillgångarna och tänkte återuppbygga verksamheten i Örebro med ett 10-tal bilar.

Till konkursförvaltaren Lars-Erik Salting uppgav Rostam att han betalat 250 000 kronor för telefonnumret, som ju är en taxirörelses viktigaste tillgång. Men några sådana pengar hade Saltin inte sett skymten av i konkursboets tillgångar och valde därför att helt bortse från den påstådda överlåtelsen.

I stället sålde han telefonnumret till Örebro läns taxi (numera Sverigetaxi Örebro) för en betydligt lägre summa.

– Vi tänker inte använda numret gentemot kunderna, säger Stefan Pettersson på Örebro läns taxi. Värdet för oss ligger i att få bort en oseriös konkurrent.

Nya T-Taxi kör efter samma koncept som konkursbolaget, fasta låga taxor som är klart billigast i stan.

– Fasta priser kan vara en bra grej men det går inte med hur låga nivåer som helst. Om pengarna inte registrerar i taxametern är risken att pengarna i stället hamnar i chaufförernas eller åkarnas fickor, menar Stefan Pettersson.

Mysteriet med det försvunna lagret av vinterdäck som förvarades av T-Taxi är fortfarande olöst. Lars-Erik Saltin kan, efter att ha fått tillgång till lokalerna, konstatera att de är tömda. Den container som funnits i närheten av lokalen, och som enligt uppgift skulle ha innehållit de många vinterdäcken, är borta.

– Den här konkursen blir inte lätt att reda ut, säger han.

Mer läsning

Annons