Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S inte längremisstänkt för valfusk

(UPPDATERAD) Enligt Örebropolisen har samtliga tre anmälningar som har riktats mot Socialdemokraternas valskola lagts ner. Däremot finns det fortfarande en anmälan öppen mot Kristdemokraterna om otillbörlig verkan vid röstning.

Annons

Socialdemokraternas valskola i Vivalla den 1 september utsattes direkt för kraftig kritik, inte minst från Kristdemokraterna. Sammanlagt upprättades tre anmälningar mot valskolan och misstanken var otillbörlig verkan vid röstning. En avskrevs direkt av polisen medan de andra två har gått vidare för bedömning av åklagare. Enligt polisen har nu samtliga tre anmälningar lagts ner.

- Enligt åklagaren finns det ingen anledning att ta anta att brott har förövats och därför finns det inget att gå vidare med, säger Mats Nylén informationsansvarig vid Örebropolisen.

Socialdemokraternas ombudsman Andreas Svahn välkomnar åklagarbeslutet.

- Jag hoppas att det sätter stopp för den farsartade smutskastning från KD och även SD som varit på olika håll i landet.

Däremot finns det fortfarande en anmälning öppen och det är mot Kristdemokraterna. Även där gäller misstanken otillbörlig verkan vid röstning och åklagare kommer i slutet av veckan att ta ställning kring anmälan.

Kommunstyrelsens folkpartistiske ordförande Staffan Werme gick i onsdagens NA hårt åt Socialdemokraternas valskola och menar att det kan ha förekommit valfusk i samband med detta.

- Jag håller på att samla uppgifter från flera oberoende källor. Det handlar om otillbörlig påverkan, sa Werme till NA i onsdagstidningen.

Någon konkret anmälan från Werme har dock inte inkommit enligt polisens informationsansvarige Torbjörn Carlson.

- Jag läste det idag i NA och vet inte riktigt vad han syftar på, menar Carlson.

Mer läsning

Annons