Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"S kan habegått röstfusk"

Staffan Werme (FP) misstänker att Socialdemokraterna kan ha begått valfusk. Han samlar fakta för att se om det går att göra en anmälan till valprövningsnämnden.
– Det är bitterheten som lyser igenom. Han borde analysera sitt eget ledarskap och sina siffror i stället, svarar Lena Baastad (S).

Annons
Staffan Werme (FP).

I sin blogg skriver Staffan Werme om att det finns tveksamheter kring hur man har fått upp valdeltagandet i ”utanförskapsområdena”.

– Jag håller på att samla uppgifter från fler oberoende källor. Det handlar om otillbörlig påverkan. Man har hjälpt människor utanför vallokalerna, och man har hämtat dem, lagt röstlappar i kuverten och följt dem in, säger han.

Rör det sig om valfusk i Örebro?

– Jag kan inte svara på det ännu. Jag ska de kommande dagarna ta reda på så mycket som möjligt kring detta. Vi måste göra en genomgripande analys om vilka vittnesmål det finns och hur trovärdiga de är, säger han.

Hur ser du på misstankarna om valfusk, Lena Baastad?

– Det är allvarliga anklagelser han lyfter fram. Samtidigt skulle människor som bor i Vivalla, Varberga och Brickebacken vara så lågt begåvade att de inte förstår själva vad de ska välja. Den bilden delar inte jag. Jag tycker att Staffan Werme snarare borde fundera på vad han själv gör för att öka valdeltagandet, säger hon.

Staffan Werme anser även att den här valrörelsen har varit ovanligt smutsig.

– Från Socialdemokraterna har man arbetat med negativ kampanj hela tiden, säger han.

Lena Baastad är helt oförstående till den kritiken.

– Surt sa räven, det är den enda kommentar man kan ha, säger hon.

Lena Baastad (S).

Mer läsning

Annons