Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och SD i kockduell

Mat är politik, slår artisten och en av Örebrofestens arrangörer Magnus Sjögren fast. Under de fyra dagarna som festen pågår möts politiker i kockdueller mot varandra.

Annons
Under fredagen tävlar Majlis Telemo (SD) mot Björn Sundin (S).

Hetast är kanske fredagens duell mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Politikerna får en var sin korg med råvaror som de ska laga måltider av. Matvarorna är detsamma för alla politiker.

– Förutom en ingrediens som varje politiker får ta med sig i förväg innan de vet vilka andra matvaror de ska jobba med. Här gäller det att tänka brett när man väljer ingrediens, säger Magnus Sjögren. En publikjury som avgör vem som vinner.

Werme möter Baastad

På torsdag tävlar Johan Pehrsson (FP) mot Ia Malmqvist (MP). Under fredagen tävlar Majlis Telemo (SD) mot Björn Sundin (S). Under lördagen kommer Staffan Werme (FP) att möta Lena Baastad (S).

– Det här kommer att bli jättespännande. Syftet är att visa att politik finns även mellan valen. Vi frågade alla partier, men alla kunde inte vara med, säger Magnus Sjögren.

Duellen mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna verkar spännande.

– Ja, det är ett känsligt läge så det är speciellt.

Vad tror du att de kommer att laga för mat?– Jag vet inte. Men en gång lagade Socialdemokraterna en väldigt röd maträtt som smakade riktigt äckligt. När det kommer till blå mat finns det en hel att laga, till exempel en jättegod blåbärssås eller blå Kongo.

Kockduellerna kommer att genomföras mellan klockan 14 till cirka 15.

Mer läsning

Annons