Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill rädda Rudbecksskolan

Läxhjälp, busskort, stärkt ungdomshälsa och rustade skolor är några saker som Socialdemokraterna vill göra för att stärka skolan. Man vill också ge Rudbecksskolan en chans.

Annons
Nytt hopp. Kommun-ledningens beslut att lägga ner Rudbecksskolan, Örebros tekniska gymnasium, väckte starka protester inte minst bland eleverna. Nu öppnar S för att skilan kan bli kvar.

Socialdemokraterna har presenterat ett paket med löften om åtgärder i Örebros skolor.

– Det är både nationella löften som vi har brutit ned och sådant som har att göra med vad vi kan göra i kommunen för att få en bättre skola, säger Thomas Esbjörnsson (S).

De tänker riva upp beslutet om att ta bort en del gymnasieelevernas fria busskort. Man vill även inrätta studielokaler och ge läxhjälp för elever på grundskolan.

– Skolan kan inte förändra skillnader i samhället, men de kan kompenseras, så att vi inte låter sociala skillnader slå igenom i skolan, säger Thomas Esbjörnsson.

Partiet vill rusta skolor för 300 miljoner, öka lärartätheten till nio lärare per 100 elever och stärka ungdomshälsovården. Rudbecksskolan ska utredas igen.

– Vi litar inte på den utredning som har gjorts. Nu måste tjänstemännen titta på hur ser framtiden ut för Örebros gymnasieskolor? Är det rimligt att lägga ned Rudbecksskolan? Den fick aldrig någonsin en chans, säger Lena Baastad (S).

Mer läsning

Annons