Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så försökte TV4-profilen hjälpa tv-lös örebroare

Robin var på väg att missa VM-matchen för ett sönderbackat elskåp. Då fick örebroaren en personlig direktrapport av TV4-profilen Olof Lundh. Som han missade. 

Annons

Det var under måndagskvällen som NA i den här nyheten berättade om Robin Allarud som tänkte se Sveriges VM-premiär (3-3) mot Nigeria i fotbolls-VM. Men strax före matchen startade klockan 22 backade någon in i elskåpet utanför fastigheten på Hertig Karls allé. Eon meddelade att strömmen skulle vara tillbaka 23.30 (när drygt en kvart återstod av matchen).

NA:s nyhet spred sig snabbt på nätet och fiskades upp på twitter av TV4:s starka fotbollsprofil Olof Lundh. Som satt i studion i rollen som expert. Under matchens gång lät Lundh uppdatera resultatet på twitter, med en tydlig vink till örebroaren Robin. Bland annat twittrade Lundh: ”1-0 till Sverige, Robin”. ”2-0 nu Robin. Återigen på hörna. Nilla Fischer sist på bollen.

Robin Allarud missade dock TV4-profilens personliga live-rapportering. 

– Skrev han så till nej? Nej! Det hade varit väldigt roligt om jag sett det men jag använder inte twitter. 

Hur såg du matchen?

– Jag hade knappt batteri i mobilen så jag kunde inte streama matchen. Däremot kom strömmen tillbaka till andra halvlek så då kunde jag se matchen. 

Hur har folk reagerat på att det blev en nyhetstext av din historia?

– Säg så här: Jag hann knappt komma in på jobbet i morse innan folk började prata om det. Det har väl varit både negativta och positiva kommentarer, beroende på i vilket forum som jag har tittat (skratt). 

Vid 16.20-tiden på tisdagen tackade Robin Olof Lundh med en bild på twitter. Via en väns konto, där Robin håller upp ett handskrivet tack på ett block.  

På twitter svarar Olof Lundh på NA:s nyhet och bildhälsningen 16:37: Härligt! 

Robin Allaruds tackhälsning till Olof Lundh på tisdagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons