Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan Coops lokal i Lillån användas

Gamla Coop Forum i Lillån kan förvandlas till ett innebandycenter. I alla fall om Lillån innebandyklubb får som den vill.

Annons

I slutet av mars stängde Coop Forum i Lillån och sedan dess har lokalerna stått tomma. Sedan stängningen har man diskuterat olika förslag hur lokalerna ska kunna användas. Framför allt vill man ha en matbutik i området. Men att fylla upp det tomma utrymmet med en enda stor livsmedelshall är inte aktuellt.

– Mitt förslag är att ta in handel, sport och andra aktiviteter för att få ner storleken. Vi tror det är svårt att fylla hela huset med enbart handel, säger Per Sjölund på Broadway partners som har i uppdrag att utveckla och hyra ut lokalerna åt fastighetsägaren.

Samtidigt som han funderade på en lösning satt Lillån innebandyklubb och tänkte i samma spår.

– Det visade sig att innebandyföreningen och jag kom fram till samma förslag på olika håll, utan att ha pratat med varandra först, fortsätter Per Sjölund.

Robert Asplund sitter i styrelsen för Lillån innebandyklubb och har tillsammans med en arkitektfirma och fastighetsägaren tittat på ett förslag som skulle kombinera en stor idrottshall med en matbutik och andra servicefunktioner, som till exempel apotek och frisör.

– Innebandyn är stor

i Lillån och vi är länets största innebandyklubb. Vi har det trångt, är utspridda på fem olika platser och det är svårt att få träningstider. Vi får säga nej till barn och lag som skulle kunna starta, berättar han.

Innebandyföreningen har funderat i mer än två år på att bygga en ny hall men när Coop Forum blev tomt såg man en annan lösning på problemet.

– På Coop Forum finns till exempel redan p-platser, som är dyra att bygga. Hallen skulle dessutom bli en del av ett nytt center. Vi tror inte bara på en idrottshall utan där skulle också finnas olika butiker.

Hur realistiskt är det här?– Vi har haft en dialog med kommunen och fastighetsägaren och förstår att de tycker det är intressant med en centrumliknande lösning. Sen handlar det ju om prioriteringar och vi har inte fått något klart besked, säger Robert Asplund.

Från Broadway partners ligger man också på om att få ett besked.

– Vår största utmaning är att få med kommunen på tåget, säger Per Sjölund. Vi ska presentera ett förslag för kommunen inom kort och då måste vi få reda på om de är intresserade. Annars får vi gå vidare och titta på andra möjligheter.

På Örebro kommun meddelar etableringsansvarige Mats Helgesson att man inte kan säga vare sig bu eller bä.

– Vi har inte kommit så långt än. Vi har bara tittat på vilka önskemål som finns och vi vet att Lillån behöver en innebandyhall. Vi väntar på ett förslag från förvaltaren, sen blir det en politikerfråga vad man ska lägga pengarna på.

Mer läsning

Annons