Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kom värmen till Örebro

Snön som envist la sig till rätta över slätten i slutet av förra veckan fick många att dra en uppgiven suck. Men nu lyser solen med sin närvaro på vintertrötta örebroare som har vågat sig ut för att möta våren.

Annons

Cyklar kan börja felparkerats, hundlämningar avslöjas och uteserveringar öppna. Det går mot ljusare tider och om vi ska tro väderprognoserna har vi en skön vecka att se fram emot.

Fortsatt värme

– Den milda luften nådde sitt kulmen i går men det ser ut att bli fortsatt varma temperaturer, säger Linnéa Rehn, meteorolog på SMHI.

Enligt SMHI har vi haft bättre väder än vanligt de senaste dagarna. Hur det kommer att se ut resten av månaden är däremot svårt att säga.

– Det ser fint ut nu, men jag tror det kan komma in lägre temperaturer igen innan vi är i hamn, säger Linnéa Rehn.

Inte heller örebroarna är helt övertygade om att våren är här för att stanna, de ser dock till att få ut det mesta av den.

Njutfull håltimmePå Stortorget lutar sig några soldyrkande tjejer mot rådhusets fasad. De heter Karin Sternefors och Viktoria Nordenberg och har håltimme mellan lektionerna på Rudbecksskolan.

I juni tar de studenten, något som gör sig påmint ju mer våren knoppar fram.

Förändrad stad– Man kan ju hoppas att temperaturerna håller i sig, men jag tror nog inte det. Tygskossäsong är det i alla fall, fast det har det varit hela vintern, säger Karin Sternefors.

Också över det numera kala Våghustorget skiner solen. Här sitter Pia Arveborn på en bänk och solar sig. 60 vårar har hon välkomnat i Örebro och 102 har hon på nacken.

– Stan har förändrats sedan 30-talet, för när jag kom hit var det närmast bara en grushög, säger hon.

Även om Pia Alveborg förstår att uppskatta alla årstider känner hon allra mest för just våren, och nu är hon övertygad.

– Värmen kommer att hålla i sig, säger hon.

Mer läsning

Annons