Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kommer dina skattepengar användas 2015 

Idag klockan 12.30 presenterar majoriteten med Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet den gemensamma kommunbudgeten för åren 2015-2018 på en presskonferens.

Annons

Vi rapporterar direkt från presskonferensen klockan 12.30.

När det gäller investeringsprogrammet har man redan presenterat satsningar: 

På området för samhällsbyggnad har man berättat om investeringar i bland annat gator, gång- och cykelbanor, upprustning av parker och belysning under mandatperioden. Här finns projekt som belysning av gång- och cykelbana vid Änggatans förlängning, göra om Trädgårdsgatan till stadsgata, renovering av Hagatunneln och bygga en skateboardpark i Drottningparken.

På området för social välfärd vill man investera mycket i boenden. Här märks bland annat det nya vård- och omsorgsboendet Trädgårdarna på Boglundsängen, En total ombyggnad av Askenäshemmet, ombyggnad av Demenscentrum, Sirishof, Mikaeligården, Rosenlund samt en utbyggnad av familjecentralen OP. Här finns också och fler nya gruppbostäder i investeringsprogrammet.

Inom barn och utbildning ska det bland annat byggas förskolor och avdelningar och rustas skolor. Man behöver även bygga ut skolor alternativt bygga nya då det väntas många fler elever de kommande åren.

Latorps skola ska renoveras och byggas ut, Vintrosa ska också renoveras, liksom Lillåns södra och Lillån 7-9. Vivalla får två nya förskolor, en ny förskola på norr ska byggas och Karlsunds förskola får en ny byggnad.

Det blir nya avdelningar på Leklustan, Södra Ladugårdsängen och Marieberg. I Almby skola planeras för att bygga ut eller bygga nytt för 300 elever under mandatperioden. Det är samma sak med Ängenområdet samt Norrbyskolan.

Mer läsning

Annons