Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så många erbjuds sommarjobb av kommunen 

Nästan 1 900 ungdomar, av 2 700 sökande, i åldern 15 till 18 år kommer att erbjudas tre veckors feriepraktik i sommar i Örebro kommuns regi. Det står klart efter att alla ansökningar kommit in och platserna fördelats.

Annons

Är du nöjd med kommunens siffra? Kommentera artikeln!

– Men vi kommer att få en hel del avhopp så det är ändå inte helt kört för den som i första läget inte fått någon praktik säger Thomas Strömberg, arbetskonsulent på Örebro kommun.

Antalet praktikplatser som kommunen erbjuder är i år något lägre än förra sommaren, då erbjöd kommunen 2100 platser.

– Att det är lite färre platser i år beror helt enkelt på hur mycket pengar vi fått till den här verksamheten, fortsätter Thomas Strömberg.

– Men vi ser också, och det är mycket positivt, att allt fler ungdomar får riktiga sommarjobb. Det kan ändå vara ett tecken på att det har lättat något på arbetsmarknaden och att allt fler unga får jobb. Det är bra.

– Så vi kommer under sommaren att löpande erbjuda dom som inte fått en praktikplats att få en allt efter som återbuden kommer in.

Enligt Thomas Strömberg ligger Örebro, trots att antalet platser minskat något i år jämfört med i fjol, bra till om man jämför med riket i stort.

– Det är nog bara det tre största kommunerna i landet som erbjuder fler platser än vad vi gör.

– Sedan önskar man förstås att alla skulle få ett jobb eller en feriepraktik.

Mer läsning

Annons