Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så många semlor äter vi - redan

Fettisdagen infaller inte förr än 8 mars i år, men semmelproduktionen är redan i gång på Örebros konditorier.

Annons
Jag är definitivt mer semla än zumba, säger William Kurt.

På Hälls konditorier bakar man 250 semlor en dag som denna. Det är exakt så många som går åt en torsdag i januari.

– Igår sålde vi den sista semlan runt 17.50, tio minuter innan stängning, säger Birgitta Karlsson som jobbar i Hälls bageri.

På Svea konditori och bageri är det högre semmelsiffror. De är hetväggsleverantör till några matbutiker också. Till i dag har de bakat 2 800 semlor.

– Fast på fettisdagen går det åt 20 000 semlor, säger Sara Hambre, en av Svea konditoris medarbetare.

På Vasa konditori märker man också suget efter semlan.

– En vanlig dag nu säljer vi kanske 400 semlor, säger Abbe Kurt, chef på Vasa konditori vid Stortorget.

- På tisdagar kan det bli det dubbla, även fast det inte är själva fettisdagen. På helgen är det också mer.

Förra året sålde Vasa konditori 2400 semlor på semmeldagen.

William Kurt, en av de anställda på Vasa konditori, vet vad han gillar mest av semla och zumba.

– Jag är definitivt en semla.

Mer läsning

Annons