Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket har Örebroinsamlingen dragit in till Musikhjälpen: "Jag älskar örebroarna och deras engagemang"

"Örebro tillsammans för Musikhjälpen" har dragit in över en kvarts miljon kronor. Men det kan bli mer pengar – insamlingen är öppen till sista december.

Annons
Stina Storm är vd för City Örebro.

NA, City Örebro, Svenska kyrkan och Musikscen Örebro står bakom insamlingen. I år används alla pengar i Musikhjälpen för att stoppa sexhandeln med barn. På måndagseftermiddagen låg Örebroinsamlingen på 16:e plats i hela Sverige. Summan: 262 417 kronor. Även om målet var att samla in 1,5 miljoner kronor är City Örebros vd Stina Storm nöjd.

– Jag vägrar känna mig besviken. Med tanke på med hur kort varsel vi drog i gång det här tycker jag det är fantastiskt. Jag älskar örebroarna och deras engagemang, säger hon.

I fortsättningen vill Stina Storm att insamlingen ska starta tidigare, i början av november.

– Till nästa år kommer vi jobba med att få flera att haka på. Det finns ingenting som säger att vi skulle sluta med det här. Däremot har vi pratat om att ha fler utmaningar, säger hon, och nämner örebroarna som badade i Svartån efter att Örebroinsamlingen dragit in över 200 000 kronor.

Flera initiativ i Örebroinsamlingen har fastnat hos Stina Storm. Förutom örebroarnas kalla dopp i Svartån minns hon också prästerna som gick 42 kilometer för välgörenhet, och konserten i Nikolaikyrkan.

– Det var inte bara några låtar som framfördes. Det blev en upplevelse, säger hon.

NA:s chefredaktör och ansvarige utgivare Anders Nilsson säger att målet på 1,5 miljoner kronor var högt ställt.

– Vi tänkte att tio kronor per örebroare är väl inga problem. Men det är inte lika lätt när det inte är på hemmaplan, säger han.

Hur viktigt är det att NA är med och stöttar välgörande ändamål?

– Vi vill ju verka för att utveckla och driva samhället framåt, och jobba för ett bättre samhälle. Det här är ju ett sätt, att vara med i olika former av insamlingar som går till bra saker, säger Anders Nilsson.

Anders Nilsson, chefredaktör på NA.

Hittills har 74,4 miljoner kronor samlats in under årets upplaga av Musikhjälpen, som i år hölls i Umeå.

– Det är helt galet. De norra delarna av Sverige har ökat sitt engagemang väldigt kraftigt. I andra städer där man haft Musikhjälpen minns våra invånare och företagarna tillbaka på den här veckan med värme, säger Stina Storm.

Förra året drog Musikhjälpen i Örebro in 49 miljoner kronor. Enligt Stina Storm pågår ett arbete för att Musikhjälpen ska hållas i staden igen.

– Vi kommer göra det vi kan för att man inom några år ska välja Örebro igen.

På Musikhjälpens hemsida kan du se hur mycket pengar Örebroinsamlingen dragit in.

Under en vecka sände Kalle Zackari Wahlström, Farah Abadi och Molly Sandén radio från buren på Rådhustorget i Umeå. Foto: Erik Abel/TT.

Mer om Musikhjälpen i Örebro

Chris auktioner för Musikhjälpen: Exklusiv session hemma i köket och Imagine-duett som spelas in – drog in nära 18 000 kronor

74,4 miljoner kronor samlades in under Musikhjälpen i Umeå – rekordet från Örebro slogs med stor marginal

[+] Se tv-klippet - Här badar de i Svartån för Musikhjälpen

"Örebro tillsammans för Musikhjälpen" nu över 200 000 – var med och bidra sista timmarna

Mer läsning

Annons