Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket varmare var det förra året – Örebro sticker ut mest i landet

Örebro sticker ut mest i hela landet när det gäller årsmedeltemperaturen. Förra året var det 2,1 grader varmare än normalt.

Annons
Arkivbild:TT. Bilden är ett montage.

Avvikelsen var den största i hela landet förra året. I Örebro låg årsmedeltemperaturen på 7,7 grader, visar siffror från SMHI.

Men det är inte bara i Örebro som det var varmare. Det var i snitt mellan 1 och 2 grader varmare än normalt i Sverige förra året, även om det inte rör sig om några värmerekord.

"Framför allt den kyliga sommaren drog ned medeltemperaturen under året som helhet", säger Sverker Hellström, meteorolog på SMHI, till Nyhetsbyrån Siren.

Siffrorna kommer från ett hundratal av SMHI:s lokala mätstationer i Sverige.

Temperaturerna som sticker ut 2017

► Högsta temperatur: 29,5 grader i Gladhammar den 28 maj. ► Lägsta temperatur: - 41,5 grader i Nikkaluokta den 5 januari.► Mest årsnederbörd: 1255 mm i Torup► Minst årsnederbörd: 453 mm i Målilla► Mest soltimmar under året: Hoburg, 2163 timmar ► Minst soltimmar under året: Tarfala, 1107 timmar

Statistiken gäller bara de mätstationer där man mätt under lång tid. Det finns också fler mätstationer, som inte är med i statistiken.

Uppgifterna har tagits fram av Nyhetsbyrån Sirén.

Mer läsning

Annons