Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ökar anmälningarna om barnvåldtäkt i länet

Allt fler våldtäkter mot barn polisanmäls i länet. I går dömdes en man för våldtäkt på en 14-årig flicka. Samtidigt avslutades en rättegång mot en annan man som misstänks ha våldtagit sin dotter och två andra barn.

Annons

Drygt en anmälan om barnvåldtäkt kommer till polisen i Örebro län varje vecka. Det är nästan en fördubbling jämfört med för fem år sedan.

Tuff situationEn flicka från en ort i länet var 14 år gammal när hon sommaren 2008 åkte och hälsade på sin moster och sina kusiner. Enligt domen som meddelades i Örebro tingsrätt i går hade flickan en tuff situation hemma och hon såg mostern som en extra mamma. Men de tio semesterdagarna hos kusinerna blev inte alls som planerat.

En kväll när mostern gått och lagt sig, satt flickan i soffan med mosterns man och tittade på tv. Mannen, som är i 40-årsåldern, bjöd flickan på öl och började massera hennes vader. Efter ett tag vandrade hans händer högre upp och han tog flickan på brösten innanför bh:n.

Följde efterFlickan gick då och lade sig i sängen där mostern sov. Men mannen följde efter, trots att han skulle sova på soffan under flickans besök. Med frun sovande bredvid sig lade sig mannen bakom flickan och tafsade på henne. Han förde upp ett finger i henne så det gjorde ont. När mostern rörde på sig i sömnen slutade mannen och gick tillbaka till soffan.

Men övergreppen fortsatte. Flickan uppger att mannen kom in i sovrummet och tog på henne nästan varje kväll. Enda gången hon fick vara i fred var när han var för berusad för att lämna soffan. Örebro tingsrätt fastslår att mannen haft sina fingrar i flickans vagina vid minst tre tillfällen. Han döms därför till fyra års fängelse för våldtäkt av barn. Han har även ofredat flickan sexuellt minst sex gånger. Mannen döms att betala ett skadestånd på 175 000 kronor till flickan.

Tre år gammalI går avslutades även en rättegång i Örebro tingsrätt. En 36-årig länsbo står åtalad för att ha våldtagit tre barn. Två av offren, 36-åringens dotter och en 14-årig flicka, har även blivit fotograferade och filmade av mannen. Den tredje flickan var endast tre år gammal när mannen ska ha våldtagit henne.

Mer läsning

Annons