Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Örebro bli(ännu) trevligare

(NY VERISON 16:35) Nu ska Örebro bli Sveriges trevligaste stad. Kommunen satsar en halv miljon kronor för att tillsammans med City Örebro få folk att uppleva Örebro mer positivt

Annons

Man skulle kunna säga att den gamla gnällstämpeln i Örebro ”det går aldrig”, ska bytas mot ”det går alltid”. Målet är att besökare ska få en positiv upplevelse och vilja återvända.

– Vi har investerat mycket i hårdvaran, det vill säga sådant som idrottsanläggningar på Eyrafältet, Conventum och Gustavsvik, men vad vi har saknat och nu tänker satsa på är mjukvaran, säger Inger Högström-Westerling (M).

Skön känsla

Tillsammans med City Örebro ska man jobba för att ge de som kommer hit en skön känsla av Örebro. I det ingår en organisation som ska samla in kunskap och samordna allt så att inget faller mellan stolarna. Det ska även ordnas en värdskapsutbildning inom besöksnäringen för dem som träffar de som tillfälligt är i Örebro.

– Mycket är att veta vart man ska skicka folk och veta var saker finns. Det handlar väldigt mycket om att kunna hjälpa folk till rätta. Mycket klarar vi av, men mycket kan bli bättre, säger Erik BLöfgren på City Örebro.

Mer läsning

Annons