Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så surfar vi under semestern

När sommaren kommer surfar svenskarna allt mer. Vi läser mer om resor och mindre nyheter, visar Telias senaste siffror.

Annons

Trots att många svenskar nu har semester betyder det inte att surfandet minskar. Vi tar med oss surfplattan, datorn eller smartphonen på semestern. Statistiken över svenskarnas surfande kommer från Telias surfindex och visar att surfandet har ökat med 10,5 procent vecka 27 jämfört med veckan innan. Det är de mobila näten som står för hela ökningen.

Nyhetssurfandet sjunker med över tio procent. Varken Almedalsveckan eller oroligheterna i Egypten kunde påverka trafiken tillräckligt mycket för att höja siffrorna. Även inom kategorin bostad går det att se en minskning.

Fotbolls-EM bidrar troligen till att kategorin sport bara minskade med två procent jämfört med förgående vecka. Samma trend fanns förra sommaren då fotbolls-EM och Olympiska spel ökade vårt surfande på sportsajter. Eftersom EM spelas i Sverige kommer troligen sportsurfandet öka under juli månad.

Kategorin resor däremot har ökat mest hittills under sommaren. Men resesurfandet är mycket beroende av vädret och statistik från förra året pekar på att vädret kan påverka den typen av surfande mycket.

– Att reseintresset stiger under ledigheten kan bero på att vi vill vara beredda när lågtrycken börjar hopa sig. Vi litar kanske inte riktigt på svenskt sommarväder eller så surfar vi för att få inspiration till kommande resor, säger Ulrika Matsgård, konsumentmarknadschef på Telia, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons