Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tycker folk om Järntorget i dag

Nu är det ett år sedan det ombyggda Järntorget invigdes. Vad tycker folk idag? Blev det bra, eller dåligt?

Annons
Linda Svanberg Cohen, 28 år, Jonathan Cohen, 36 år, och i vagnen ligger Vincent Cohen, 16 månader. Alla tre bor vid Järntorget. Bredvid sitter Frida Nilsson, 26 år, Väster:– Jag tycker det är jättefint med bänkarna och fontänen, säger Linda.– Visst är det fint, men det skulle kunna vara finare, det är inte så trevligt här på kvällen, fortsätter Jonathan.Är det något ni saknar?– Ja, en jättebra glassbar och en fin uteservering till det, svarar Frida.

Klicka på bildspelet för att se folks åsikter. Tyck till du också genom att kommentera artikeln här intill.

Svetlana Volkova, 20+, med hunden Lucky, 3+.– Det blev fint. Det var ju parkeringar här förut men det blev bättre så här. Det finns ingenting jag saknar.
Billy Wetterstrand, 22 år, Kumla:– Det var positivt att det fanns p-platser här tidigare men samtidigt var det fult. Nu vill man vara här, sätta sig och äta en glass eller så.
Amin Ghezali, 20 år, Markbacken, Milad Afram, 30+, Vivalla och Mehdi Tarhini, 20 år, Markbacken:– Jag tycker att det var lite onödigt att man byggde om. Det var bättre med parkeringsplatser, säger Amin.Mehdi håller inte med.– Nej, jag gillar det här. Det är kul för barn att leka i fontänen. Jag skulle själv kunna tänka mig att leka där (skratt).Milad fortsätter:– Jag tycker man kunde lagt pengarna på de unga i stället för att bygga om ett torg.
Nils-Erik Hedlund, 66 år, Norr, och Eskil Carlsson, 70 år, Norr:– Ja! säger Eskil och svarar på frågan om han tycker torget blev bra.Men Nils-Erik ber att få reservera sig.– Det kan bli bättre. Det behövs mer kommers, mer människor, fler uteserveringar. Det behövs liv och rörelse.Eskil avbryter:– Det går inte att jämföra med hur det var tidigare. Nu när man kommer gående upplever man en oaskänsla, det är naturnära mitt i stan, en helt annan upplevelse.
Johannes Kilner, 35 år, Göteborg, och Peter Dahlén, 61 år, driver klädaffären Ingmars vid Järntorget.– Det här med Järntorget är så uttjatat, säger Peter, suckar och fortsätter.– Men jag tycker det blev bra även om jag skulle vilja ha mer grönska, det är brist på blommor. Det är mycket folk här på dagarna och det är positivt, det funkar att driva handel här.

Mer läsning

Annons