Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill kommunen stoppa skolket

Nu ska kommunen stoppa skolket i skolan. Man vill utveckla det förebyggande arbetet för att hjälpa elever med hög frånvaro.

Annons

Det finns inga beslut, utan det är mer en ambition som majoritetspartierna gick ut med i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Vi vill undersöka om det går att systematisera och utveckla arbetssättet kring de elever som har ett normbrytande beteende, exempelvis hög frånvaro, bättre, säger Kenneth Nilsson (S), ordförande i programnämnd barn och utbildning.

Planen är att söka medel från kommunens system för sociala investeringar. Man vill ta fram nya arbetsformer och stärka befintliga verksamheter för att få ett bättre fungerande förebyggande arbete. I det arbetet vill man ha med aktörer som Örebros förebyggande råd, kommunens centrala skolstöd och skolor, politiska nämnder och Region Örebro.

Om utredningsarbetet sedan leder fram till att en ansökan ska göras och att den sedan beviljas är ambitionen att projektet ska sträcka sig över tre år.

– Om vi verkligen vill stärka det förebyggande arbetet ska vi inte lura oss själva och tro att det går snabbt och enkelt. Vi behöver kunna se resultat över längre tid för att veta om vi får de effekter vi hoppas på, det vill säga färre barn som inte hittar sin plats i skolan, säger Kenneth Nilsson.

Mer läsning

Annons