Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill lokala uppstickaren utmana hamburgerjättarna

Nya hamburgerbaren vågar sticka ut hakan: 800 kvadratmeter stor restaurang med 250 inneplatser, 80 uteplatser och en drive in.
– Vi tror stenhårt på det här, säger ägaren Adam Dagdelen.

Annons
Adam Dagdelen (i mitten) med två anställda på nyöppnade Enellys i Örebro.

Nu får McDonalds, Max och Burger King i Örebro en konkurrent. En lokal uppstickare vid namn Enellys Burger Bar, som har en uttalad ambition att bli en nya hamburgerkedja. Bakom satsningen finns Adam Dagdelen, som i dag driver Barbeque village på Köpmangatan och har 20 års erfarenhet från restaurangbranschen.

– Visst blir vi konkurrenter till de stora hamburgerkedjorna. Men samtidigt kommer vi att erbjuda en större meny. Förutom hamburgare kommer vi även att servera mexikansk mat, husmanskost och sallader, berättar han.

Och det är ingen liten satsning. Restaurangen, som ligger på Aspholmen bredvid brandstationen, är 800 kvadratmeter stor och består av två våningar. Den kommer att ha 250 platser inomhus och 80 utomhus och även ha en drive in. Där man också kan beställa husmanskost. Från klockan nio på morgonen. Klockan 21 stänger restaurangen.

Det är en ganska kaxig satsning. Tror du att konceptet går hem? – Ja, vi tror stenhårt på det här. Tanken är att vi ska täcka in alla grupper: Arbetare, kontorsfolk, barnfamiljer. Det ska finnas något för alla.

Restaurangen i Örebro blir den första. Tanken är sen att Enellys Burger Bar ska etableras i fler svenska städer.

Ok, men vad skiljer era hamburgare från de andra kedjornas?

– Jag tror att vi kommer att våga experimentera lite mer med smakerna än de stora kedjorna som är väldigt styrda. Sen kommer köttet från Lithells i Sköllersta och brödet från Korvbrödsbagaren i Örebro. Så det blir väldigt lokala hamburgare! Vi kommer att grilla hamburgarna.

Premiär i dag. Händer det något extra? – Vi kör en liten smygpremiär i dag och ser till att allt fungerar. Sen om en vecka kör vi den stora premiären. Men självklart är folk välkomna redan nu!

Mer läsning

Annons