Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabotage mot cirkus

Cirkus Wictoria har fått sina affischer inför föreställningarna i Örebro saboterade. Det har klistrats på vita papper som talar om att det är inställt på grund av djurplågeri.

Annons

I helgen har cirkus Wictoria två föreställningar i Örebro. Men de riskerar att få dåligt med publik. På affischerna har nämligen djurrättsaktivister klistrat vita papper som talar om att det är inställt på grund av djurplågeri.

– Jag blir väldigt ledsen och besviken. Det är en sak om de kommit till cirkusen och först och tittat på våra djur och sedan göra en protest om man tyckte det var dåligt, men att göra en protest i förväg förstår jag inte, säger cirkusdirektör Lars-Åke Jonsson.

Han berättar att han tycker att de tar bra hand om sina djur.

– Vi har bra ordning och djuren blir besiktigade nu i början av säsongen och sedan nästan en gång i veckan. Även transporterna blir besiktigade, säger han.

De har kameler, alpackor, hästar, getter, hundar, ankor och katter. Cirkusar som har elefanter kan få höra protester, men cirkus Wictoria har inte stött på det tidigare.

– Aldrig, det är så förvånande för mig att de anser att djur inte hör hemma på en cirkus. Det gör de. Djuren blir lika bra behandlade som husdjur hemma hos folk, säger Lars-Åke Jonsson.

Han försäkrar att deras djur mår bra, för om de inte gjorde det, menar han, så skulle de inte vilja utföra några konster. Han är villig att visa upp hur djuren har det.

– Jag är fullt öppen för en dialog med djurrättsaktivister, det är inget problem för mig. Dörren är öppen till cirkusen och de kan komma och titta på våra djur, men det måste ske under ordnade former. Jag vill inte att de går in och stör djuren, säger Lars-Åke Jonsson.

Mer läsning

Annons